Gratis appar, program och mjukvara, som du kan ha nytta av i samband med dina tjänster från Funtelo Telecom

 

Datorer Mobiler & Tabletts

Windows Windows

Mac Mac

Linux  Linux

Windows Phone Windows Phone & Tab

IOS App Store  iPhone, iPad & iPod

Android  Android Phone & Tab

Klick på företagslogo nedan tar dig till programmets huvudsida.

Klick på ditt operativsystem tar dig direkt till nedladdningen.

 

1. TeamViewer

TeamViewer

Få hjälp och support på din egen dator på avstånd. Efter installation ger du det ID och lösenord du tilldelats till den som ska hjälpa dig, som då tar över kontrollen av din dator och hjälper dig med det som behövs, medan ni kanske pratar över telefon. När supporten och anslutningen avsluts, gäller sedan inte samma lösenord mer. Nästa gång du startar programmet, skapas ett nytt lösenord som du kan ge ut nästa gång du behöver hjälp. Funtastiskt sätt att få hjälp med sin dator, även om hjälpen befinner sig på andra sidan jordklotet.

Windows Mac Linux Android Windows Phone

 

2. X-Lite

X-Lite

Ring från din dator med denna app eller sk SoftPhone. Ställ in dina SIP-inställningar för ditt telefonnummer eller telefonlinje som du fått från Funtelo. Ring sedan och ta emot samtal i högsta kvalité från hela världen – och spara pengar.

Windows Mac

 

3. VaxPhone

VaxPhone är en mobil-app som är enkel och av hög kvalité, iallafall för IOS (Android-appen är idag experimentell och rekommenderas ej av oss). Det går att ringa på 5 olika linjer och göra andra grundläggande växelfunktioner som att vidarebefordra samtal enkelt till en annan kollega. Ställ in dina SIP-inställningar för ditt telefonnummer eller telefonlinje som du fått från Funtelo. Ring sedan och ta emot samtal i högsta kvalité från hela världen – och spara pengar.

Android IOS

 

4. Telephone

Ett minimalistiskt och specialanpasad telefon-app för din Mac, som är direktkopplad mot din Adressbok i Mac:en, för att ringa med Funtelo och s k SIP, VoIP, Bredbands- eller Internettelefoni. Lätt att använda och mycket hög kvalité. Ställ in dina SIP-inställningar för ditt telefonnummer eller telefonlinje som du fått från Funtelo. Ring sedan och ta emot samtal i högsta kvalité från hela världen – och spara pengar.

Mac

 

5. SIP Switch

Nå SIP-inställningarna som finns inbyggt i din Android-mobil eller tablet – med endast en knapptryckning, istället för att hitta dem 3-4 steg djupt ner i nån meny, som du ändå glömt vilken det är. Dessutom är SIP-inställningarna borttagna från inställningsmenyn i vissa nya versioner av Android från ung v 4.1. Detta är egentligen ingen app, utan en widget, som du drar till din skärm för snabb access av inställningana. Enkelt och användbart.
Tack till Robert Siebeck.

 

6. Audacity

Gratis ljudinspelnings- och ljudredigeringsprogram. Kan även konvertera till olika typer av ljudfiler (wav, mp3, mm) och kvaliteter.

Windows Mac Linux

 

7. Firefox

Generellt bästa och säkraste universella webbläsaren, baserad på öppen källkod. Brukar anses både stabilare och säkrare än Windows Internet Explorer. Vi rekommenderar starkt att du ur säkerhetssynpunkt väljer att använda Firefox.

Windows Mac Linux

 

8. Thunderbird

Epost-program från Mozilla, som även givit oss Firefox. En av de bästa universella gratis epost-programmen för alla de vanligaste operativsystemen.

Windows Mac Linux

 

9. FileZilla

En FTP-klient för filöverföring mellan en FTP-(fil)server och din egen dator. Snabbare och enklare än att skicka filer över epost, särskilt stora filer, som kanske inte ens är möjliga att skicka med epost. Samma utvecklingsgrupp som ligger bakom Firefox.
(FTP = File Transfer Protocol)

Alla datorer

 

10. VLC Media Player

En kompakt, universell mediespelare som är kompetentare än de flesta betalprogram. Spelar i princip alla typer av audio- och videofiler av diverse format. Rekommenderas starkt.

Alla datorer

 

11. LibreOffice

En gratis variant av Microsoft Office, som är kompatibel med dess motsvarande program, som Word, Excel, PowerPoint, Access och ritprogram. Det tidigare populära OpenOffice har helt hamnat på efterkälken i jämförelse med LibreOffice, som är kompaktare, snabbare och oftare släpper nya uppdateringar.

Alla datorer

 

12. Notepad++

Detta är ett alternativ till Windows inbyggda och begränsade Notepad-anteckningblock. Den stora födelen med Notepad++ är införandet av flikar, så som vi är vana från webbläsare. Istället för att endast kunna ha ett dokument öppet i taget, kan du här ha många dokument öppna samtidigt, i olika flikar. Du behöver inte stänga dokumenten, innan du stänger programmet eller datorn. Nästa gång du startar programmet så öppnar den alla ostängda flikar och dokument, så att du kan fortsätta där du var tidigare. Tänk dig att kunna ha en dagbok, att-gära-lista, idélista, mål & plan-lista mm öppna samtidigt. När du har en idé så kan du skriva in den i rätt dokument på en gång, istället för att leta efter rätt dokument och öppna det, bara för att ha glömt vad du tänkte skriva ner, när du väl hittat rätt dokument. Andra fördelar är att programmet lär sig vilka ord du brukar använda och gissar rätt ord innan du hinner skriva färdigt det, vilket gör att du kan skriva mycket fortare. Om du skriver eller editerar kod som HTML så blir den formaterad i olika färger, för att bli mer lättläst. Om du tycker att detta låter bra, så är det bara början. Prova och se vad du tycker. Vi rekommenderar starkt Notepad++ för Windows.

Windows

 

13. FileZilla

Gratis FTP (File Transfer Proctol) från samma gäng som get oss FireFox. Används för smidig överföring av filer till server.

Alla datorer

 


 

Vill du har fler gratisprogram? Kom tillbaka till denna sida regelbundet, då vi kommer att lägga till nya gratisprogram kontinuerligt, som vi testat som säkra och som vi anser kan vara av värde för våra användare.

.

KONTAKTINFORMATION

Funtelo Telecom
Box 1148
114 79 Stockholm
Sweden

Växel 08 – 525 01 200
Fax 08 – 525 01 200

 

BANK & BETALNING

FUNTASTIQ AB / FUNTELO
Org/moms nr 556890-7066
Företaget innehar F-skatt

BankGiro 869-9332
Konto 8327-9, 923 487 057-5
IBAN: SE4480000832799234870575